SS501 Palast
 
Picture
A Valentin nap a szerelmesek napja...
Hogyan ünneplik ezt a napot Dél-Koreában? És mit kezdenek a magányos szívek ezzel a nappal?
Dél_koreában mindenkinek van esélye ünnepelni, így vagy úgy...



Picture
Picture
A Valentin nap egyes országokban a szerelmesek napjának számít. 
Európában virágot és édességeket ajándékoznak, de hogyan zajlik ez a nap Ázsiában, különösen Dél-Koreában?

Picture
Dél-Koreában, hasonlóan a japán szokásokhoz, február 14-én a nők csokoládét ajándékoznak a férfiaknak, a férfiak pedig március 14-én viszonozzák ezt egy nem csokoládétartalmú édességgel. Akik sem Valentin napra, sem a március 14-ei „Fehér napra” (White Day) nem kaptak semmit, ismét egy hónappal később tartják az úgynevezett „Fekete napot” (Black Day) Jajangmyeon (자장면) nevű fekete szósszal készült tészta ételt fogyasztanak.


A "TIZENNEGYEDIKE". Korea különleges napja a hónapban.
A jókedv napja!
A legnépszerűbb a különleges napok közül a fiatal koreaiak számára már hosszabb ideje a Valentin nap, ami mindig február 14-ére esik.
Ebből alakult ki az a szokás, miszerint a koreaiak előszeretettel keresik az alkalmat az ünneplésre minden hónap 14-én. A napok közül a legtöbbet a fiatal pároknak szentelik, de az egyedülállóak számára is adódik néhány különleges nap.
Kivételt képez ez alól a novembe, amikor 2 különleges nap is van: a 11. és a 14.
November 11-én szívesen ajándékoznak "Peppero pálcikákat" az emberek egymásnak (péksütemény pálcika formában, aminek a fele csokoládéval van bevonva), mert ezek a dátumot (11/11) jelképezik. Ezeket a Peppero pálcikákat a párok együtt eszik meg. Az egyikük az egyik végén, a másikuk a másik végén kezdi el harapni, és így a pálcika közepénél találkoznak.
Ezenkívül csillagokkal rangsorolhatják az emberek egymást, mint a hotelok csillagai. A legnépszerűbb 5 csillagot kap. 

Február 14. Valentin nap
Picture
Ha közeledik a Valentin nap, a kirakatok és polcok kis kosarakkal telnek meg, amiben csokoládékülönlegességek sorakoznak.
A fiatal koreaiak körében manapság divattá vált minden hónapban egy napot különleges ünnepnappá választani.
Bár sokan mondjál, hogy ezek a napok túlságosak elüzletiesedtek, a fiatalabb korosztály számára mégis egy olyan kedves alkalmat teremtenek, amikor kimutathatják a szeretetüket és ragaszkodásukat a környezetükben élő emberek iránt.

Ha egy nő szerelmet vallana egy férfinak, vagy csak szeretné kifejezni, hogy kedveli, ez az a nap, amikor a kiválasztottjának egy csokoládéból készült meglepetést ajándékoz.
Már egy héttel korábban megtelnek a járdák csokoládékkal teli díszes kosárkákkal.
Ebből az alkalomból mindenekelőtt az áruházak, hotelek, cukrászdák és csokoládé boltok, úgy mint az ékszerészek és babát áruló üzletek jó vásárt csinálnak.

Március 14. "Fehér nap"
Picture
Ez a nap a Valentin nap párja. Most a férfiakon a sor, hogy a kiválasztottjuknak szerelmet valljanak, vagy csokoládéval, ajándékokkal fejezzék ki a ragaszkodásukat.
A szokásos ajándékok közé tartozik ez alkalomból a bonbon (nem csokoládé!) ékszer, virág vagy baba.
Sok férfi ünnepli ezt a napot vendégségben egy vacsora és egy rendezvényen való részvétel keretében. Ha valaki ezt a napot elfelejti és elmulasztja anélkül, hogy bármit is tenne, jó ideig hallgathatja ezt az érintett személytől.

Április 14. "Fekete nap"
Picture
A "Fekete nap" az egyedülállóké.
Miután romantikus szerelem uralkodott 2 hónapon át az országon, a magányosan maradtak joggal lehetnek frusztráltak. Így tehát a "Fekete nap" különösen értük van.
Vígaszként, hogy ezt a két hónapot pár nélkül kellett elszenvedniük, az egyedülállók együtt mennek el és Jjajangmyeon-t (kínai tészta fekete szósszal) fogyasztanak. 
A ruházat is gyakran tetőtől talpig fekete ezen a napon, feketére festik a körmüket, fekete táskát viselnek, fekete ékszerekkel stb. Innen jött a név: "Fekete nap". A sorstársakat összeköti az érzés, amivel elismerik, hogy pár nélküliek és hátat fordítanak a párocskakultusznak - csak nem mindig könnyű megtalálni a megfelelő társat erre az alkalomra.

Picture
Picture

Forrás: Wikipedia + http://german.visitkorea.or.kr + www.swp.de
Képek: feltüntetve



Leave a Reply.